čtvrtek 13. listopadu 2014

Shadows Professional Development, Bournemouth, Velká Británie - 10. - 14.11.2014

Třetí den studijní návštěvy českých ředitelů mateřských, základních a středních škol v britských školách ...
 
Po cestě do školy naši bezpečnost na přechodu zajišťoval krásný vzorek "lollipop lady".

 
 
Dnes navštívíme Pokesdown School - primary school pro děti od 4 do 11 let. Je to vynikající škola, která se pyšní hodnocením Outstanding, což je nejlepší možné ...
 
 
 
Škola má poměrně hodně - na Bournemouth - přímořské letovisko na jižním pobřeží Anglie - žáků z cizích zemí.

 
 
Interiér školy je veselý, barevný, všude prezentuje práce dětí, nabádá k úsilí o co nejlepší výsledky. Každému "třídnímu" učiteli pomáhají tak 2 asistentky - pracují s malými skupinkami nebo se jednotlivě věnují dětem, které potřebují zvláštní pomoc.
 

 
 Zajímavá byla ukázka výuky čtení metodou Phonics - fonické metody výuky čtení.
 
 
Uprostřed dopoledne bylo "assembly" - každodenní - asi 20-minutové shromáždění celé školy - dnes prezentovala, co se již naučila 1. třída a pak si celá škola zazpívala školní písničku. Působivé - je vidět, že jsou děti na svou školu pyšné.
 

 
Po cestě ze školy nám zbyla chvilka na zastávku v starobylém městečku Christchurch - prohlédli jsme si katedrálu a dopřáli si chvilky pohody na krátkém varhanním koncertu, který se tu zrovna konal.
 
 
Informace o nabídce studijních návštěv v britských primary schools (4 - 11 let), secondary schools (11 - 18 let) a colleges (odborné vzdělávaní) naleznete na http://www.jazyky-v-zahranici.cz/anglictina/velka-britanie/rlc/erasmus-2015/study-visit-2015/
 
 
 
 
 
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za komentář k našemu blogu.