úterý 11. října 2016

Studentská atmosféra starobylého Oxfordu

Studentská atmosféra starobylého Oxfordu

Na začátku září jsem díky grantu Erasmus Plus (2015-1-CZ01-KA10-013097) vyrazila na kombinovaný kurz Creative Teaching Secondary-Adult do Oxfordu. Lake School of English podle obrázků vypadala jako malá soukromá škola s ne více než třemi učebnami. Ve skutečnosti jsem byla překvapená, kolik místností (pravda, hodně malých) se může nacházet na jednom podlaží. A každá třída byla pojmenovaná a označená barvou, takže se nikdo nemohl ztratit, když hledal red, blue či jade room, chtěl si vypůjčit učebnice v materials´room nebo si udělat čaj v kuchyňce.

Naši dvanáctičlennou skupinu z Polska, Turecka, Ruska, Itálie a České republiky učila skvělá zkušená lektorka Lucy Holmes, plná elánu, navíc se smyslem pro humor. A tak jsme si během dvoutýdenního pobytu oprášili svoji angličtinu, získali nové nápady a ještě jsme si užili plno legrace. Výuka byla velice pestrá, střídaly se nejrůznější metody – tradiční i nejnovější, práce ve skupinách, dvojicích, soutěžilo se. Lucy využívala digitální technologie, připravila si prezentace, seznámila nás s vhodnými webovými stránkami, IT nástroji,  používali jsme výukové aplikace na svých mobilních telefonech. Každý den jsme si ze školy odnesly několik kopií, které můžeme využít se svými studenty. Jedno odpoledne jsme také měli možnost se podívat do nedaleké střední školy.

Večery a víkendy jsme většinou trávili také spolu. Prozkoumávali jsme oxfordské uličky, z kterých dýchala studentská atmosféra, zašli jsme do divadla, na koncerty do kolejních kaplí, do místních hospůdek, kde jsme zkusili tradiční kvíz. Bez puntingu a návštěv několika kolejí, včetně Christ Church College spjaté s Harry Potterem, by nebyl pobyt v malebném Oxfordu úplný. Měli jsme možnost podívat se do nedalekých míst, jako např. Shakespearovo rodiště Stratford upon Avon, oblast Cotswolds se svoji typickou architekturou, Bleinheim Palace, kde vyrůstal Sir Winston Churchill.

Dva týdny utekly jako voda, ale poznatky, zážitky a noví přátelé nám zůstanou.

Martina Salašová, Gymnázium Broumov


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za komentář k našemu blogu.